Retur och byte

Vårt mål är att du alltid ska vara helt nöjd med produkten eller produkterna du köper från oss. Om du beställer från webbplatsen har du rätt att ångra ditt köp inom 90 dagar efter mottagandet av produkten.

- Vi har en returrätt på 90 dagar, vilket innebär att du har 90 dagar på dig från det att din order har levererats till dig, att påbörja din retur.
- Produkten skall vara oanvänd och fortfarande i samma nyskick som när den mottogs.
- Produkten skall även ligga i sin originalförpackning, med lappar och etiketter kvar.

Retur och byte i butik:

Du kan kostnadsfritt byta eller returnera din vara i vår Flagship Store på Norrlandsgatan 21 i Stockholm. Du behöver då ha med dig kvitto, orderbekräftelse eller annat bevis på ditt köp. Du hittar mer information om vår Flagship Store här!

Retur online:

  1. Logga in på Mina sidor och välj Min orderhistorik. Om du har glömt eller inte har ett lösenord, klicka på Glömt ditt lösenord. Om du har lagt en order skapas ett konto automatiskt.
  2. Välj den order du vill returnera. Klicka på Registrera en retur och ange vilka produkter som ska skickas tillbaka samt anledningen till returen. Tryck på Skicka in formulär.
  3. Klicka på Hämta fraktsedel. Skriv sedan ut din returetikett och fäst den på paketet.
  4. Emballera paketet väl. Produkten ska vara oanvänd med alla lappar och etiketter kvar! Lämna sedan in det hos ditt närmaste ombud.
  5. Så fort vi tagit emot och godkänt din retur kommer vi att höra av oss. Återbetalning sker på samma sätt som ursprunglig betalning. I samband med återbetalningen av godkänd retur debiterar vi 59 kronor för returhantering. Obs! Tänk på att spara ditt returkvitto tills dess att vi mottagit ditt paket!

Byte online:

För att byta en vara behöver du returnera den enligt instruktionerna ovan. Sedan lägger du ny order med produkten du vill byta till. Du återbetalas sedan för den ursprungliga varan. Har du betalt med faktura hos Klarna så kommer denna att justeras.

Är du osäker på vilken storlek du ska välja? Hör gärna av dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig! Våra produkt-experter brinner för att vägleda dig till rätt köp!

E-post: garphyttan@smoothservice.se
Telefon: 010-551 55 82

På varje enskild produktsida kan du läsa om en produkt avviker från de klassiska storlekarna. Du kan också se vad de har för passform och tanken bakom passformen. Vi har också tagit exakta mått på alla våra produkter och dess storlekar. Detta finns summerat på varje produkts sida under Storleksguide. Om du vill ta reda på vilken storlek du ska ha så är ett tips att mäta ett favoritplagg av motsvarande typ du har hemma och sedan jämföra det mot måtten i tabellen. Glöm inte heller att titta bland recensionerna, där kan du hitta tips och tankar från andra kunder!

Vi kan också rekommendera vår guide Hitta din storlek. Där får du träffa fyra av våra modeller som berättar om vilka storlekar de använder i sina plagg från Garphyttan.

Om en returnerad vara har använts i större utsträckning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion, har Garphyttan Original AB rätt att göra ett avdrag för värdeminskningen på varan som kan uppgå till varans fullständiga pris.

Återbetalning

Så fort din retur är hanterad och godkänd kommer vi påbörja din återbetalning, som alltid sker på samma sätt som ursprunglig betalning. Du återbetalas då med kostnaden för de returnerade varorna, med avdrag för en returhanteringsavgift om 59 kr. Observera att eventuella fraktkostnader hänförliga till din beställning inte återbetalas och om din beställning var fraktfri och en eventuell retur leder till att totalsumman för beställningen understiger fraktfri gräns så kommer avdrag att göras för frakt för varan som du behåller.

Har du betalat med Klarna så kommer Klarna att justera/annullera din faktura. Har du redan betalat din faktura så kommer pengarna att återbetalas till det konto de drogs ifrån. Vi rekommenderar att du vid retur/byte alltid pausar din faktura i Klarnas app (iOS/Android) så att inte förfallodatumet passerar!

Reklamation

Som konsument har du enligt lag rätt att reklamera i upp till tre år efter köpet, dock inom skälig tid minst två månader från att ett fel upptäcks. Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt. För att reklamera en produkten följer du samma steg som när du gör en retur men väljer reklamation som anledning, beskriv varför du vill reklamera produkten i fritextfältet.

Vi betalar returfrakten vid reklamation eller felexpediering under förutsättning att du använder returadress-etiketten som du får från oss. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav kommer inte att lösas ut av oss. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Transportskada ska anmälas inom skälig tid. Om du upptäcker att godset är transportskadat vid mottagandet bör detta anges på fraktsedeln redan när du kvitterar ut försändelsen.

Ej uthämtade paket:

Vi förbehåller oss rätten att debitera dig 300 kronor för ej uthämtade paket för täckande av våra kostnader.