En av våra mest säregna fickor, som du hittar på majoriteten av våra överdelar, är vår patenterade och smarta armhåleficka. Här berättar vi mer om vilka fördelar armhålefickan har och varför vi helt enkelt tycker att den är genialisk.

Läs mer

Oavsett vad för typ av aktivitet du står inför, så är det viktigt att vara förberedd på eventuella olyckor eller skador som kan uppstå. Att ha grundläggande kunskaper inom "Första hjälpen" kan vara livsavgörande vid en nödsituation.

Läs mer

Få ut mer av din vandring med våra utvalda favoriter. Rätt kläder kan göra hela skillnaden och vi ser till att du har allt du behöver för den bästa vandringsupplevelsen.

Läs mer

Upptäck hur du kan välja den perfekta fleecetröjan för olika aktiviteter och behov, från friluftsliv till arbete och vardag. Lär dig mer om vad du bör tänka på för optimal förberedelse.

Läs mer

Våra produkter har ursprungligen utvecklats för att passa krävande friluftsaktiviteter, men har visat sig ha egenskaper som i synnerhet lämpar sig väl för jakt av alla slag!

Läs mer

Över 7 700 verifierade produktrecensioner och ett snittbetyg över 4,5/5. Nu har vi sammanställt de 10 plagg med högts betyg och bäst recensioner – enligt er!

Läs mer

För mer än ett decennium sedan blev Anna Lengstrand förälskad i det slående bergslandskapet i British Columbia, Kanada. Nu lever hon sitt drömliv på en hästgård bland de kanadensiska bergen där hon kombinerar ranch-livet med en händelserik vardag.

Läs mer

Vid alla längre utomhusvistelser är ändamålsenlig klädsel A och O. Vid ombytlig väderlek, eller om du avser ägna dig åt aktivitet med växlande ansträngningsgrad, är det viktigt att plaggen du bär är väl anpassade till varandra!

Läs mer

Produktutvecklingschef Johan Skullman om skjortans underskattade roll som mellanlager i en genomtänkt outdoor-outfit. Vi passar även på att redovisa tanken bakom materialval, passform och integrerad funktionalitet i vårt eget skjortsortiment.

Läs mer

Produktutvecklingschef Johan Skullman jämför våra olika skaljackor och förklarar deras respektive koncept och funktioner. Vad ser Johan alltid till att ha med sig i bakfickan? Vad ska man tänka på vid olika väderförhållanden och användningsområden?

Läs mer

Premiär för Garphyttan Shopinar! Live från vår Flagship Store i Stockholm: Frågestund med produktutvecklingschef Johan Skullman. Denna gång går vi igenom hur du bäst komponerar din vinterjacka – baserat på aktivitet, temperatur och väderlek.

Läs mer

Vid fysisk aktivitet producerar kroppen värme. För att reglera värmen produceras svett. Genom att välja rätt kläder hjälper du kroppen att hålla sig torr och sval.


Läs mer

Anorak är ett klassiskt klädesplagg som på många sätt kan anses som det ultimata ytterplagget. Den passar dynamiska friluftsaktiviteter där användaren ställer höga krav på funktion, slitstyrka och komfort.

Läs mer

Ända sedan vi tillverkade vår första byxa så har vi valt att placera fickorna på framsidan av byxan, och inte på sidan. Kontroversiellt tycker vissa. Smart tycker vi!

Läs mer

I Sverige vi har en unik rätt att vistas i skog och mark, men som gäster här finns det några saker att tänka på. Det finns skyldigheter som vi som nyttjar allemansrätten behöver ta hänsyn till.

Läs mer

Kyla behöver ska inte utgöra ett hinder för trivsamma utomhusvistelser under vinterhalvåret – med rätt kunskap och adekvat utrustning kan du njuta av naturen även under de allra kallaste dagarna!

Läs mer

Genom att vårda dina outdoorkläder kan du både utöka livslängden och bibehålla dess ursprungliga funktionalitet. Återimpregnering med vax är ett exempel på sådan vård, som gör att plaggens slitstyrka och vattenbeständighet bevaras.

Läs mer